Hej, hvordan kan vi hjælpe dig?

Find svar på de mest hyppige spørgsmål

Ydelse, beskatning, periode og kilometer

TCO, eller totalydelse, står for Total Cost of Ownership – altså de totale omkostninger ved at lease et aktiv, som f.eks. en firmabil. Det vil sige, hvor meget det koster for en arbejdsgiver at have den enkelte bil kørende inklusive alle omkostninger, herunder f.eks. service & vedligehold, dæk, forsikring, assistance, estimeret brændstof m.fl.

Mange arbejdspladser har en begrænsning på hvor meget, en medarbejder må lease for i henhold til totalydelse eller TCO. I nedenstående eksempel udgør den beregnede totalydelse eller TCO kr. 8.276 inkl. moms.

Vejledende beskatningsgrundlag er bilens skattemæssige værdi, som du skal beskattes af ved fri firmabil. 

Når en firmabilsbruger får tildelt fri firmabil af arbejdspladsen, skal bilbrugeren beskattes af bilens værdi. Beskatningsgrundlaget beregnes på baggrund af leasingselskabets anskaffelsespris de første tre måneder. Beskatningsgrundlaget kan aldrig være mindre end kr. 160.000. I nedenstående eksempel udgør beskatningsgrundlaget kr. 375.001 de første tre måneder.

Vi gør opmærksom på, at du som leasingtager, efter behov, bør konsultere en revisor, da det oplyste beskatningsgrundlag alene er vejledende.

Vil du vide mere om beskatning, så kan du finde mere på følgende: Bilafgifter fra 1. juli 2021 | Fleggaard Leasing (fleggaard-leasing.dk)

Vejledende beskatning per måned, inkl. miljøtillæg, er den månedlig beskatningsværdi, som du skal beskattes af ved fri firmabil.

Når du som firmabilsbruger får tildelt en fri firmabil af din arbejdsgiver, skal du beskattes af bilens værdi. Bilens værdi er afgørende for, hvor meget du skal beskattes:

  • Såfremt bilens værdi er op til kr. 300.000, skal du betale 24%,
  • Såfremt bilens værdi overstiger kr. 300.000, skal du betale 21%.

OBS:

  • Du skal være opmærksom på at den skattepligtig værdi af en firmabil er minimum kr. 160.000
  • Den skattepligtig værdi tillægges et miljøtillæg, som svarer til den grønne ejerafgift (*350%)
  • Til værdien medregnes ikke udligningstillæg på dieselbiler, ligesom eventuelt privatbenyttelsestillæg heller ikke medregnes
  • Beskatningen beregnes fra første indregistreringsdato og du bliver beskattet af nyvognsprisen. Denne beskatning skal anvendes i bilens første 36 måneder
  • Efter tre måneder regnet fra 1. indregistreringsdato laves en genberegning af beskatningsgrundlaget 

Når din leasingkontrakt løber i mere end 36 måneder, nedsættes den skattemæssige værdi til 75% af bilens nyvognspris (dog altid mindst kr. 160.000). Til værdien medregnes også miljøtillægget.

I nedenstående eksempel tages der de første tre måneder udgangspunkt i et beskatningsgrundlag på kr. 375.001, samt et årligt miljøtillæg til beskatningen på kr. 2.380

Vi gør opmærksom på, at du som leasingtager, efter behov, bør konsultere en revisor, da det oplyste beskatningsgrundlag alene er vejledende.

Vil du vide mere om beskatning, så kan du finde mere på følgende: Bilafgifter fra 1. juli 2021 | Fleggaard Leasing (fleggaard-leasing.dk)

Den estimerede månedlige beskatning efter tre måneder, er vores bedste bud på, hvordan beskatningsgrundlaget vil se ud fra 4. måned og frem, til og med måned 36 i leasingperioden, jf. den lovpligtige genberegning.

Senest tre måneder efter den første indregistreringsperiode skal der ske en lovpligtig genberegning af dit køretøj. Når genberegningen foretages, tages der udgangspunkt i brugtbilsmarkedet på det aktuelle tidspunkt for genberegningen. Dette kan påvirke din beskatning fra 3. måned. Det nye beskatningsgrundlag kan først oplyses efter genberegning.

I dette tilfælde er markedsprisen på det leasede køretøj kr. 394.790, jf. tilgængelig brugtbilsmarked. Den tekniske nypris – og dermed beskatningsgrundlaget – udgør kr. 419.990 regnet som en tilbagediskonteret værdi af den vurderede brugtpris på kr. 394.790.

 

Vi gør opmærksom på, at du som leasingtager, efter behov, bør konsultere en revisor, da det oplyste beskatningsgrundlag alene er vejledende.

Vil du vide mere om beskatning, så kan du finde mere på følgende: Bilafgifter fra 1. juli 2021 | Fleggaard Leasing (fleggaard-leasing.dk)

Den estimerede månedlige beskatning efter tre måneder, er vores bedste bud på, hvordan beskatning per måned vil se ud fra 4. måned og frem, til og med måned 36 i leasingperioden, jf. den lovpligtige genberegning.

Senest 3 måneder efter den første indregistreringsperiode skal der ske en lovpligtig genberegning af dit køretøj. Når genberegningen foretages, tages der udgangspunkt i brugtbilsmarkedet på det aktuelle tidspunkt for genberegningen. Dette kan påvirke din beskatning fra tredje måned. Den nye beskatning per måned kan først oplyses efter genberegning.

I dette tilfælde er markedsprisen på det leasede køretøj DKK 394.790, jf. tilgængelig brugtbilsmarked. Den tekniske nypris – og dermed beskatningsgrundlaget – udgør DKK 419.990 regnet som en tilbagediskonteret værdi af den vurderede brugtpris på DKK 394.790. Hertil lægges miljøtillægget til beskatning på DKK 2.380.

Den vejledende skattepligtige værdi pr. md. udgør fra 4. måned: DKK 8.298.

 

Dette kan på hjemmesiden ses her:

Vi gør opmærksom på, at du som leasingtager, efter behov, bør konsultere en revisor, da det oplyste beskatningsgrundlag (overvej at kalde det skattepligtig værdi) pr. mdr. inkl. miljøtillæg alene er vejledende.

Vil du vide mere om beskatning, så kan du finde mere på følgende: Bilafgifter fra 1. juli 2021 | Fleggaard Leasing (fleggaard-leasing.dk)

Ved leasingperiode forstås den periode hvor du, eller din arbejdsgiver, som leasingtager har brugsretten over køretøjet.

Det årlige antal kilometer henviser til det antal kilometer, som du, eller din arbejdsgiver, som leasingtager årligt må køre i leasingbilen. Såfremt der køres mindre eller mere end det aftalte, bliver de under- eller overkørte kilometer afregnet efter nogle takster. Du finder taksterne i din leasingaftale.

Ekstraudstyr

Fabriksmonteret udstyr er udstyr, der bestilles i forbindelse med bestilling af en ny bil. Det er udstyr, som man vælger, så det kan monteres på bilen, inden den forlader fabrikken. 

Fabriksmonteret udstyr er normalt ofte at fortrække, da det er tilpasset og integreret i bilen, og dermed også som udgangspunkt falder ind under bilens nyvognsgaranti. Det er også her, at visse former for udstyr og tilbehør nødvendigvis skal vælges, da det ikke altid kan eftermonteres, når bilen er samlet færdig. Det gælder f.eks. adaptiv undervogn, panoramaglastag, sportssæder, LED-lys, head-up display, assistentsystemer, m.fl.

Ofte har producenterne valgt at samle biludstyr i forskellige pakkeløsninger. F.eks. en vinterpakke med varme i sæderne, ratvarme, el-opvarmet sprinklerdyser, el-opvarmet forrude etc. 

Eksempler på muligt fabriksmonteret udstyr:

Eftermonteret udstyr er udstyr som eftermonteres på bilen, efter bilen er indregistreret. Udstyret er oftere billigere i forhold til det fabriksmonterede, da det ikke afgiftsberegnes som fabriksmonteret udstyr.  

Det eftermonterede udstyr kan være lige så velfungerende som fabriksmonteret udstyr, men er måske ikke altid lige så veltilpasset. Eksempler på eftermonterede udstyr kan være anhængertræk, alufælge, lastbøjler, GPS-tracker eller ladeboks.

Eftermonteret udstyr kan også være mere ordinært udstyr som elektronisk parkeringsskive, solfilm eller gummimåtter.

Det eftermonterede udstyr kan både være originalt udstyr fra bilproducenten/importøren, eller være uoriginalt fra en anden producent. F.eks. kan uoriginale alufælge fra kvalitetsproducenter være lige så velfungerende som originale fra producenten.

Eksempler på muligt eftermonteret udstyr:

For nogle bilmodeller, eller varianter af bilmodeller, kan der forekomme begrænsninger eller tvang af specifikt ekstraudstyr. Begrænsningerne eller tvang kan skyldes krav fra producenten, importøren eller være baseret på aftaler indgået med din arbejdsgiver.

Der kan f.eks. være en tvang, at tilføje et fabriksmonteret ekstraudstyr såsom forberedelsespakke til montering af træk eller at sportsautomatgear ikke kan kombineres med en specifik bilvariant. Et andet krav kan være bestilling og montering af ladeboks ved plugin-hybrid eller el-bil.

Ligeledes kan der forekomme tvang eller begrænsninger imellem specifikt fabriksmonteret ekstraudstyr eller ekstraudstyrspakker.

Eksempler på tvang kan være et trailer-assistent-system som kræver, foruden valg af fabriksmonteret træk, et tvangsvalg af bakkamera. Et andet eksempel kan være at Apple Carplay kræver tvangsvalg af navigationspakke. Et tredje eksempel  er at en parkerings-assistent-pakke kræver tvangsvalg af convenience-pakke med el-indstilling af førersæde med hukommelse.

Vores eksperter arbejder på, at det mest efterspurgte udstyr altid er tilgængeligt i udstyrslisten. Hvis du har ønsker til andet udstyr, så kontakt os. Så sender vi dig et tilbud med det ønskede udstyr.

Når du bestiller et leasingtilbud med ekstra udstyr, så gennemgår vores eksperter, at det enkelte udstyr harmonerer med de mulige begrænsninger, som der fremgår fra importøren og producenten.

Søg, konfigurer, beregn og bestil firmabil

Du kan som firmabilsbruger få online-adgang til at søge, konfigurere og beregne prisen på din nye firmabil, inkl. ekstraudstyr. Ved oprettelse af brugeradgang hos den bilansvarlige på din arbejdsplads, samt login til Mit bilvalg, får du adgang til at søge, konfigurere og beregne prisen for firmabiler inden for den bilpolitik, som du er blevet tildelt af din arbejdsgiver.   

Firmabilerne som er tilgængelig, finder du i menuen øverst til højre, under punktet Firmabiler. Du kan enten vælge at se bilerne i et galleri eller listeformat.

Via filtrene i venstre side kan du udsøge de biler, som har din interesse. Du kan f.eks. filtrere på bilmærke, ved at markere de bilmærker du ønsker at se nærmere på.

I det næste filter kan du filtrere på bilmodel. I eksemplet herunder er mærket BMW valgt og bilmodellerne for mærket bliver vist.

Herefter er der tre filtre hvor du kan justere på max. totalydelse/TCO per måned, max. beskatningsgrundlag eller beskatning per måned.

Uddybende forklaring af "Totalydelse/TCO per md." findes i FAQ under punktet "Ydelse, beskatning, periode og kilometer".

Uddybende forklaring af "Beskatningsgrundlag" findes i FAQ under punktet "Ydelse, beskatning, periode og kilometer".

Uddybende forklaring af "Beskatning per md." findes i FAQ under punktet "Ydelse, beskatning, periode og kilometer".

Derudover kan du søge biler ved at filtrere på brændstoftyper, geartype samt miljøkategorier.

 

Slutteligt kan du også søge efter specifikke biler ved at bruge søgefunktionen øverst til højre, markeret ved luppen. 

Ved at søge med en specifik tekst eller værdi, vil de relevant bilvarianter blive vist.

Du har som firmabilsbruger, med adgang til Mit bilvalg, mulighed for online at konfigurere og beregne prisen (Totalydelse el. TCO per måned) og beskatningen på din nye firmabil, inkl. ekstraudstyr.

Vælg den konkrete bilvariant som du ønsker at konfigurere og beregne, ved at klikke på billedet eller teksten på den konkrete bil.

Læs evt. ”Søg på firmabil” i FAQ’en over. Her fremgår det hvorledes du kan søge efter den rette firmabil.

Ved at klikke på den enkelte bilvariant, får du adgang til detaljerne for den enkelte bil. Her er der både data og specifikationer for bilen, samt mulighed for at konfigurere ekstraudstyr og beregne prisen og beskatning.

Vælg det ønskede udstyr og tryk på ”Beregn din pris”.

Det er ligeledes muligt at trykke beregn pris i kassen til højre: